Pirates fortjent videre i Metal Cup

Aalborg Pirates-Rungsted Ishockey 3-1 (1-1,0-0,2-0) Aalborg Pirates skulle forsvare en smal føring fra den første kamp mod Rungsted i Metal Cuppens kvartfinale.

Pirates stillede til kampen uden de tre backs, Kristian Kodal, Anders Thode og Frederik Jensen, mens Rungsted måtte se bort fra forward Tobias Kisum og backen Drew Schiestel, der venter på, at papirarbejdet kommer i orden.

Rungsted Ishockey startede kampen i et godt højt tempo, hvilket overraskede Pirates en smule. Rungsted havde godt nok en føring, som de skulle have hentet, men det var kun ét mål. Rungsted pressede godt i starten, men Pirates fik langsomt arbejdet sig ind i kampen igen.

Aalborgenserne kunne ikke holde sig ude af udvisningsboksen, og det var også i powerplay, at Nikolaj Rosenthal scorede kampens første mål, da han med et løst håndledsskud sendte pucken i mål. Lundell så dog ikke helt chanceløs ud i situationen.

Det varede dog ikke længe før Pirates havde udlignet til 1-1. Olle Liss sendte en puck frem af isen, hvor Nicolai Meyer var skøjtet afsted, og han kom alene mod Mike Clemente, og scorede sikkert.

Masser af fight fra Pirates i 2. periode, som blev ved med at køre på med fire kæder, mens Rungsted skiftede mere varieret.

Det gav nogle perioder, hvor Rungsted havde deres topkæder inde mod Pirates’ unge kæder, men nordjyderne kæmpede sig flot ud af det.

Sebastian Ehlers kom til en god chance ved en tilfælddighed, da den ene Rungsted-back var blevet taget ud af en linjedommer, der stod i vejen ved blå linie.

Chancen gled dog af Ehlers’ blad, og liniedommeren slap for yderligere tiltale.

Rungsteds Jonas Røndbjerg var tæt på at få en stor mulighed, men Marcus Lundell var årvågen i målet og skøjtede ud og slog pucken væk ved toppen mellem cirklerne.

Det endte med 0-0 i anden periode, og dermed var spændingen intakt til de seneste 20 minutters ordinær spilletid.

Rungsted skulle længere frem over isen, og det gav nogle chancer til Pirates, men det var i powerplay, at hjemmeholdet kom foran.

Magnus Leth, der spillede sin kamp nummer 100 i aftes, skøjtede frem og kunne styre pucken ind bag en chanceløs Mike Clemente i målet.

Det gav Aalborg et større overtag, og Rungsted skulle nu længere frem over isen for at score yderligere et mål. Det blev til flere gode chancer, men Marcus Lundell viste storspil i målet, og var den store redningsmand i perioder.

Rungsted kom længere frem og det gav chancer til Pirates, der også forsvarede en del.

Jeppe Jul, der havde scoret det enlige mål i fredagens kamp i Rungsted, kæmpede sig til en halv chance, som han sendte i mål til 3-1 til stor jubel for de 669 tilskuere, der var kommet til kamp i Gigantium.

Man of the match: Jeppe Jul, Aalborg Pirates. Han er en del af gitterbanden i Aalborg, og selvom han heller ikke er ret stor, så kører han på med stor energi og masser af fart. Altid stressende overfor modstanderen, og igen i dag blev det krydret med en scoring. Marcus Lundell var også en god kandidat med mange store redninger, men fejlen i 1. periode ved målet koster prisen i dag.