Stærk defensiv sikrede Aalborg sejren

Rungsted Ishockey-Aalborg Pirates 0-1 (0-0,0-1,0-0)

Første Metal Cup-kvartfinale i mellem Rungsted Ishockey og det genopstandne Aalborg Pirates, blev en søvndyssende affære, med den rigtige vinder. Der var mødt et pænt antal tilskuere op til kampen fredag aften i SAXO BANK Arena, hvilket også var forventet med tanke på det sidste par ugers spændende nyheder fra Rungsted-lejren.

Aalborg Pirates lagde bedst fra land og viste allerede inde for de første minutter hvordan de havde tænkt sig at gribe kampen an. Hårdt arbejde, simpelt, men effektivt spil med pucken og vigtigst masser af fart på skøjterne. Det tog Rungsted godt fem minutter, før de fik fat i kampen, og den efterfølgende blev mere lige.

Man kunne godt se at holdet fra whiskybæltet lige skulle finde hinanden og nerverne også lige skulle finde sit leje.

Første periode var i sin helhed ikke særlig spændende, ingen af holdene formåede at etablere sig for alvor i offensiv zone og begge keepere havde godt styr på det der kom.

I øvrigt stod begge målmænd en glimrende kamp, med svære arbejdsbetingelser i form af mange og meget tilfældige chancer, som pludselig opstod.

1-0-målet faldt knap midtvejs i kampen, ved Jeppe Jul Korsgaard. Den lille wing, med den store speed, opsnappede en løs puck efter face off, og satte den helt op i modsatte målhjørne uden chance for Michael Clemente, som bare kunne se til inde fra stregen. Stor jubel i Aalborg lejren.

Pirates fortsatte stort i hele anden periode med at være det bedste hold på isen, eller i hvert fald, det hold, som var bedst til at udføre den opgave de var blevet givet af træneren.

Rungsteds spil virkede til tider idéforladt og meget lidt konstruktivt, når pucken skulle spilles op af banen. Flere gange blev pucken spillet på tværs i midtzonen i stedet for den mere direkte vej ned langs banderne, det var derfor ikke det store problem for de unge Pirates-spillere at trevle hjemmeholdets spil op.

I tredje periode fik piben dog en anden lyd, og det var Rungsted hold der bragte meget mere intensitet ind i spillet og det gav også den overvægt i spillet, som på forhånd var forventet af omverdenen.

Rungsted dominerede i lange perioder af de sidste 20 spilleminutter, men skarpheden og beslutningerne tæt på mål manglede simpelthen den fornødne kynisme til at passere en godt spillende Marcus Lundell i Pirates målet.

Blandt synderne var Anthony Aquino som brændte et breakaway, Nikolaj Rosenthal, der i stedet for selv at afslutte tæt på mål, valgte at spille på tværs til Erik Hjalmarsson, som ikke fik pucken, og ikke mindst en del skudforsøg, som ganske enkelt ikke ramte kassen

Pirates holdt stand og kan nu tage hjem til piratskibet i Aalborg og forsvare den snævre, men fortjente 1-0 sejr.

Der er ingen tvivl om at forventningerne til Rungsted var store inden kampen, og det smitter måske også af på vurderingen af indsatsen, men når man kigger på bundlinjen, så står der et stort rundt nul og det er bare ikke godt nok når man spiller på hjemmebane.

Man of the match: Olle Liss ligner et yderst spændende bekendtskab, den store svensker, ser ud til at have hele pakken, han er stor, bringer god fart på isen og har de playmaker egenskaber som et ungt Aalborg hold har brug for.

Michael Clemente i Rungsted-målet skal dog også roses, han ligner et tidligt bud på en af de bedste keepere ligaen, han bringer stor ro og sikkerhed til Rungstedforsvaret og virker usvigelig sikker i sine indgreb, målet der blev scoret i dag kunne ingen keeper i ligaen have taget.