250.000 VM-biletter solgt – Frans Nielsen jubler

Foto: Jan Korsgaard

Endnu et stærkt pejlemærke er ramt for den danske VM-organisation, der nu har rundet 250.000 solgte billetter. Og det glæder en af de spillere, der efterhånden ser ud til at komme til at udgøre rygraden på det danske hold. Frans Nielsen er nemlig svært begejstret, siger han i en pressemeddelelse. 

-Det var en kæmpe bedrift, at det lykkedes at få VM i ishockey til Danmark. At der så med tre måneder igen er solgt over en kvart million billetter er kort og godt vildt. Det var svært på forhånd at spå om, hvor stor opbakningen ville blive, da ishockey i Danmark ikke har samme status som fodbold, men det lader til, at danskerne virkelig har fået færten af, at det der rammer landet til maj, bare er kæmpestort.

– Som spiller betyder det uendeligt meget, at vi kan se frem til så stor opbakning, og at alle vores gruppespilskampe skal spilles for fulde huse i Herning, er fantastisk. Det er ikke nogen hemmelighed, at Herning har en særlig plads i mit hjerte, og jeg glæder mig helt vildt til, at det hele begynder, siger Frans Nielsen.

Siden billetsalget til enkelt-kampe gik i gang 2. februar, er der solgt 50.000 billetter – mange af disse til fans i udlandet. Salgs-og marketingdirektør Maja Grimnitz siger følgende: 

– Danskerne er stadig den gruppe, der har købt flest billetter, men de seneste par uger er det gået stærkt på de udenlandske markeder. I begge værtsbyer vil der være store fanzoner med masser af fest og farver, og det er ikke for meget sagt, at det bliver en international folkefest. 

– Ishockey-fans har en ganske særlig måde at feste på, og det kan kort karakteriseres som ”skulder ved skulder” på trods af forskellige nationaliteter. Så det bliver uden tvivl en kæmpe oplevelse at være i fanzonerne før, under og efter kampene, siger Maja Grimnitz, der peger på Sverige, Finland, Rusland, Tyskland, og Schweiz som de lande, der indtil nu har købt flest billetter udover danskerne.