24 dage med VM 2018: Nu SKAL vi mærke VM derude!

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

VM 2018 i Danmark er en enestående chance for ishockeysporten. For promovering, positiv omtale og måske endda en interesse, der genererer en skøjtehal eller to ekstra i landet – og hvis alt går vel også et økonomisk resultat, der kan bruges til nye tiltag og talenter i dansk ishockey.

Allerede nu tyder det på, at det kommer til at koge til Danmarks kampe i Herning, og alene den hype omkring de rød-hvide løver vil skabe en uvurderlig omtale af ishockeyen herhjemme.

Kommer der svenske NHL-stjerner hjem til københavner-puljen er der heller ingen tvivl om, at nabolandets tilskuere vil valfarte til Royal Arena som sidsteøjebliks-købere.

Og med fraværet af NHL-stjerner til den kommende OL-turnering, er der ikke den mindste tvivl om, at mange svenske profiler vil være sultne efter at forsvare Tre Kronors VM-guld fra i fjor.

Det bliver stort, men det er også nu – senest efter nytår – at vi for alvor skal til at mærke, at VM-feberen raser herhjemme.

Det skal ikke kun blive ved snakken i korridorerne og på lægterne og reklamer på busserne i storbyerne (som man i øvrigt glæder sig over, hver gang, man ser dem).

Personligt har jeg ikke nogen anelse om, hvorvidt der er større tiltag på vej, men lad os nu for eksempel se Metal Liga-klubberne give den gas efter nytår. Det er også i deres interesse, at VM kan mærkes herhjemme.

Hvad med konkurrencer om VM-billetter og landsholdstrøjer i forbindelse med hjemmekampe. Eller unge knægte, der løber på isen med et VM 2018-flag inden kampen. Klip fra gamle landskampe og reklamespots hos de klubber, der har storskærm.

Eller hvad med, at hver klub i forbindelse med fem 2018-hjemmekampe præsenterede en tidligere landsholdsspiller før kampen til et “ceremonial puckdrop”?

Og til de mindre klubber kunne man eventuelt få en aktuel landsholdsspiller forbi til et foredrag eller en træning for klubbens juniorafdeling. Eller VM 2018-organisationen kunne komme forbi med en landsholdstrøje og billetter til konkurrencer. Bare for at skabe hype og sælge ekstra billetter.

Som det hurtigt kan regnes ud, er ovenstående ikke raketvidenskab. Heller ikke noget, der ikke kan overvindes økonomisk.

Der er masser af idéer, der blot kræver et lille løft for at komme ud over rampen, men det kræver, at klubberne, DIU og VM 2018-organisationen står sammen og giver den gas.

Om der er noget på rampen, ved undertegnede ikke – men det er for alvor NU, vi skal mærke VM rundt i Danmark. Ellers bliver det alt for hurtigt 4. maj.

FACEOFF.dk bringer i december en VM-julekalender med 24 beretninger rundt om VM 2018 i Danmark i Herning og i København. Det kan være klummer som denne, beretninger om tidligere VM-turneringer, interviews og baggrund rundt om den kommende største sportsbegivenhed på dansk jord.