24 DAGE MED VM 2018: 10 danske ismirakler

Vojens Efterskole
Foto Ian Nielsen
Vojens Efterskole

10. Danmark-Norge 4-1 (VM, Tjekkiet, 2015) Det var dagen, hvor et af de store hovedbrud og komplekser i dansk VM-historie blev løst. Efter adskillige nederlag mod ærkefjenden udspillede de danske løver nordmændene. Endelig. ”Jeg troede aldrig mere, at vi skulle slå Norge i en VM-kamp, men vi leverede en kæmpe arbejdsindsats,” sagde rutinerede Daniel Nielsen efter kampen.

9. Danmark-USA 2-1 (VM, Tyskland 2010) Det der VM i Tyskland… Det slår og slog bare alt i dansk ishockeyhistorie. Også USA blev besejret i en kamp, der definitivt sikrede Danmark adgang til mellemrunden. Det blev 2-1 efter overtid med en fremragende Patrick Galbraith i målet, og en Stefan Lassen, der hamrede et dansk sejrsmål ind, så det peb bag den amerikanske keeper. Stort!

8. Danmark-Tjekkiet 4-3 (VM, Hviderusland, 2014) Siden Danmark rykkede op i den bedste VM-gruppe havde de rød-hvide aldrig været i nærheden af en sejr over de stærke tjekker. Men denne eftermiddag i Minsk lykkedes det hele for de danske drenge. Ikke mindst i de afsluttende og afgørende straffeslag, hvor målmand Simon Nielsen blev helt ved at redde samtlige tre tjekkiske forsøg. Et af dem fra legendariske Jaromir Jagr.

7. Danmark-Tyskland 3-2 (VM, Østrig, 2005) Danmark har altid haft en formidabel evne til at redde sig og steppe op, når det indimellem har knebet. Det ultimative bevis på Danmarks evne til at undgå nedrykning var kampen mod Tyskland denne eftermiddag i maj 2005. Det var en gyser, og Danmark SKULLE vinde. Kasper Degn glemmer aldrig sit mål til 3-2, som holdt danskerne oppe blandt de bedste nationer.

6. Danmark-Finland 1-5 (VM, Rusland 2016) Den indledende pulje bød på lækkerier i Rusland. Sejr over tjekkerne, Nicklas Jensens vilde mål på straffeslag. You name it. Alt det førte til historiens anden kvartfinale, hvor Finland godt nok var for stærk en modstander, men hvor slutcifrene også lyver. Med lidt held kunne de rød-hvide have drillet det finske superhold, der gik helt til finalen.

5. Danmark-Sverige 2-4 (VM, Tyskland 2010) Danmark i kvartfinalen ved VM i ishockey? Nej, vel… Bare 10 år tidligere havde man grinet af tanken. Men her stod vi altså i Mannheim og skulle se Danmark spille om semifinaleplads mod mægtige Sverige. Ærefuldt dansk nederlag og herrestolte danske spillere efter et blændende VM.

4. Danmark-Canada 2-2 (VM, Finland, 2003) Jeg er meget lykkelig på drengenes og Danmarks vegne over det resultat. Det var hårdt at få en tvivlsom udvisning imod os i de sidste minutter, men vi viste stor styrke og red stormen af, det var flot klaret, sagde landstræner Mikael Lundström efter endnu en dansk, vild ishockeydag i 2003. Det var første gang de to mandskaber mødtes ved VM siden Canadas historiske 47-0-sejr i Stockholm i 1949.

 

3. Danmark-Finland 4-1 (VM, Tyskland 2010) Endnu en kamp fra ’magiske maj’ i Köln. Finnerne vandt skudstatistikken 36-13, men i det danske mål havde Frederik Andersen bare en af den slags dage… Over 11.000 tilskuere var vidner til den historiske første sejr over Finland.

2. Danmark-USA 5-2 (VM, Finland 2003) Vi kalder det stadig det danske Miracle on Ice. Danmarks første kamp ved A-VM i nyere tid, og USA lignede på forhånd en overmagt. ALT hoppede danskernes vej den eftermiddag i Tampere, og målmand Peter Hirsch leverede sit livs præstation. I den anden ramte Staal og co. det hele – og hensatte dansk ishockey i total eufori.

 

1. Danmark-Slovakiet 6-0 (VM, Tyskland 2010) Ok, der er mange kandidater, men den her glemmer vi aldrig! Anført af Regin og Green i storform leverede løverne den bedste periode nogensinde i en dansk VM-kamp. 6-0 efter 20 minutter i en fuldstændig surrealistisk kamp. Målene væltede bare ind. Det var uvirkeligt midt i et magisk forår i Köln.