Odense var skarpest i Gentofte

Foto: Jan Korsgaard

Gentofte Stars-Odense Bulldogs 1-3 (0-1,0-2,1-0) Gentofte Skøjtehal dannede denne søndag ramme om sæsonens første søndagskamp i Metal Ligaen. Formstærke Odense Bulldogs havde taget turen over Storebælt for at drage mod det nordsjællandske, hvor Gentofte Stars ventede.

Begge hold åbnede friskt og mødte modstanderen højt. Dog uden de store chancer, men med masser af bid i nærkampene.

Midtvejs i første periode kom fynboerne så foran efter en længere periode, hvor Stars ikke kunne få pucken ud af egen zone. Det var Jonas Renè Hansen, som afsluttede halvanden meter fra blå linje, og hvad der lignede et ufarligt håndledsskud susede såmænd ind. Teemu Seppänen så lidt tvivlsom ud, men vil nok undskylde sig med trafikken foran mål. Umiddelbart lignede det dog ikke en styring.

Gentofte fortsatte dog ufortrødent, og den ene af Virtala-brødrene var meget tæt på at snyde Tadeas Galansky i Odense-målet fra en meget spids vinkel. I et sekund vidste ingen hvor pucken var, men den havde gemt sig i tjekkens målmandsudstyr.

Midtvejs i første periode skabte Gentofte endnu en chance, men en god redning med højre benskinne, på en ellers vellykket styring, forhindrede udligningen.

Odense kom igen frem til chancer mod slutningen af perioden. Men blandt andet takket være Teemu Seppänens gode sideforflytning stod det kun 0-1 efter første periode.

I anden periode var Odense spilstyrende og Gentofte ventede på at kunne slå kontra. Efter et par minutter var det nøjagtigt hvad der skete, da Cam Spiro sammen med Luis Blak Olsen stak afsted omkring midterlinjen. Odense-backen ventede på pasningen på tværs og blev derfor lidt for passiv.

Pasningen kom aldrig fra Cam Spiro, som ville selv og efter et træk ind i banen, var han tæt på at snyde Tadeas Galansky med et træk tilbage i baghånden. God detalje, men desværre for hjemmeholdet intet mål.

Øjeblikket efter var det nede i den anden ende, at målmanden kom i fokus. Teemu Seppänen viste sine fremragende reflekser, ved at redde Robin Sterners afslutning på returen. Mange havde set den blive slået i mål, men nej. Hæsblæsende start på anden periode, men stadig kun 0-1.

Herefter fulgte en periode, hvor chancerne var få, men intensiteten høj. I flere sekvenser var Odense gode til at holde pucken inde i Gentoftes zone, mens Stars omvendt havde overordentligt svært ved at få den ud. Dette sled på hjemmeholdets kræfter.

Midtvejs i anden periode kom kampens første udvisning. Mads Schaarup fra Odense fik to minutter for cross-checking.  Hjemmeholdets powerplay fungerede dog overhovedet ikke og udeholdets Mathias Thinnesen var farligst på en opportunistisk kontra.

Efter udvisningens udløb fik Gentofte bedre fast og var tæt på ved kombinationer mellem Andre Stærmose Pison og Victor Ørskov Reese. Afslutningen manglede dog det sidste.

Efter et tiltagende Odense pres, henimod slutningen af perioden, kom den fortjente fordobling af føringen. Michael Eskesen skød og en styring af Frederik Høeg efterlod Teemu Seppänen uden chancer.

Kort efter kom også 3-0-målet. En aflevering tilbage i slottet, efter et godt højt Bulldogspres, endte med at en helt umarkeret Tony Romano kunne sætte pucken ind, så sikkert som amen i kirken. 3-0 efter to perioder.

En kold spand vand i hovedet på hjemmeholdet, som var med i anden periode, men i et par omgange var uopmærksomme.

Et minut inden i tredje periode fik Odense så endnu en udvisning. Stars var i powerplay for anden gang, og man sad med følelsen af, at det skulle være her, hvis hjemmeholdet skulle tilbage. Efter et halvt minut fik Gentofte stillet op i zonen, og yderligere et halvt minut skulle gå, før en hård flad pasning langs isen fandt Cam Spiro, som bare skulle sætte bladet på pucken. Resten klarede pucken selv og så havde hjemmeholdet reduceret til 1-3.

Nu vejrede Gentofte morgenluft, og i de næste par minutter, var det i flere omgange tæt på for de blåklædte. I samme periode kunne man minsandten også høre hjemmeholdets tilskuere, som taktfast klappede hjemmeholdet frem.

Efter scoringen til 1-3, var det pludselig Odense, som ikke kunne få den ud af egen zone, og Gentofte-presset tog til. I flere omgang var Tadeas Galansky ude i pragtredninger, blandt andet på en ripost som Emil Møller Rasmussen fulgte op på.

Temperamenterne steg og nærkampene blev hårdere og det kostede Odense en udvisning til Robin Sterner for roughing. En udvisning Dale Mitchell ikke overraskende var utilfreds med.

Efter et minut i det efterfølgende overtal, førte et par førstegangs pasninger til en stor chance til Gentoftes Joonas Reikkinen, men igen stod Galansky rigtigt på håndledsskuddet.

Efter at Odense blev fuldtallige, var det som om udeholdet fik styr på Gentofte igen, og fik reddet stormen af. Dette holdt indtil der manglede 2.41 på uret. Endnu engang fik Bulldogs en udvisning, og det var nu sidste chance for nordsjællænderne. Teemu Seppänen blev erstattet af en markspiller, men lige lidt hjalp det. Gentofte kom ikke nærmere en yderligere reducering og tabte en underholdende kamp med 3-1.