Bundholdet pressede topholdet i Herlev

Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-Aalborg Pirates 4-5 (1-2,2-1,1-2) Aalborg Pirates fortsætter sejrsrækken i Metal Ligaen. I aften var det ventet, at nordjyderne skulle vinde over Herlev Eagles, men det holdt uhyre hårdt for Pirates, der var presset helt til det sidste i aftenens tv-kamp.

Alt gik ellers planmæssigt for favoritterne i første periode, hvor gæsterne hurtigt bragte sig foran med to. Først fik Christopher Frederiksen flot spillet Andrew Blazek fri, og backen scorede stensikkert. I det niende minut stødte Victor Panelin Borg frem og fik lidt heldigt lirket skiven under Evan Mosher i Herlev-målet.

Der stod 2-0 til Aalborg indtil absolut sidste sekund af første periode, hvor Thomas Søndergaard fik reduceret på et forsøg tæt under mål. Der var et sekund tilbage på klokken, men målet var entydigt i orden.

Herlev var igen regnet bort i begyndelsen af anden periode, hvor Andrew Blazek lynhurtigt fik scoret til 3-1 for gæsterne. Backen viste igen sine offensive talenter, og det lignede en sikker sejr til topholdet.

Men bundholdet fra Herlev viste en fortrinlig moral ved at slide sig tilbage. Andreas Søgaard, manden med stor spilintelligens, førte an i Eagles jagt på overraskende point.

Kort efter 1-3-målet hamrede Søgaard en pasning fra Frederik Bjerrum ind bag Ronan Quemener til en hurtig reducering, som gav Herlev selvtillid. Hjemmeholdet skøjtede og arbejdede stenhårdt, og det gav pote 10 minutter senere.

Andreas Søgaard kom igen af sted og skød på mål. Quemener gav retur og kampen om den pucken blev vundet af Yannick Vedel, der svirpede den op i nettaget bag franskmanden.

Kort før pausen lavede Søgaard igen ballade med et par frække træk, og han var lige ved at skabe yderligere en Herlev-scoring på den konto.

Stærkt og fortjent kommet igen af hjemmeholdet, der holdt festen åbent helt frem til tredje periode.

Her havde Aalborg en Julian Jakobsen, der var stærkt kørende i hvert eneste skifte. Den rutinerede aalborgenser ville bare score, men måtte først se en kasse annulleret korrekt for scoring med skøjten tidligt i tredje periode.

Da Frederik Bjerrum sad udvist for en korrekt udvisning foran eget mål, lykkedes det endelig for Jakobsen.

Efter pingpong inde foran kassen, endte skiven hos Jakobsen, der på en eller anden måde fik stav på puck og nærmest tacklede pucken ind bag Mosher med baghånden.

Herlev arbejdede til det sidste og pressede rigtig hårdt i slutfasen på gæsterne, men til sidst endte aftenen med at tilhøre Julian Jakobsen.

Han luskede pucken i nettet til 5-3 for Aalborg kort før tid, og selv om Yannick Vedel fik reduceret med få sekunder igen, var gæsternes sejr ikke i fare i de sidste sekunder.

Kredit til Herlev for at slide til det sidste, og kredit til Aalborg for 20 point i de første syv kampe. Fremragende.