SønderjyskE i start-sort igen, Pirates vandt fortjent i SE Arena

SønderjyskE-Aalborg 4-5 (0-3,0-1,4-1) Endnu engang gik SønderjyskE helt i sort i kampens indledning på hjemmebane i SE Arena, og det kostede alle tre point mod Aalborg Pirates, der tog imod gaverne og overlevede et stort SønderjyskE-comeback i kampens slutfase.

SønderjyskE har – inklusive træningskampene – nu tabt syv kampe på stribe i SE Arena, og det må nærmest være årtier siden, det sidst er sket.

I dag fik sønderjyderne en start på kampen, der lignede starten fra sæsonpremieren mod Rødovre. Allerede inden der var gået fem minutter var et veloplagt Aalborg-hold foran 2-0.

Dårligt defensivt spil hos sønderjyderne og et drop af Joni Myllykoski betød, at Peter Quennville kunne score sit første sæsonmål i powerplay, og at Jeppe Jul Korsgaard kunne bringe Pirates foran på en nem returpuck.

Pirates havde fået mere fart i skøjterne i forhold til de to første kampe og havde gennem første periode godt fat i hjemmeholdet. En dobbeltudvisning til hjemmeholdet i slutningen af perioden førte til gæsternes 3-0-mål i fem mod tre.

Andrew Blazek scorede sit første mål i Metal Liga-regi.

Christopher Frederiksen havde et stolpeskud for Aalborg fem minutter inde i anden periode, og i den anden ende var Nathan Longpre tæt på for SønderjyskE.

Aalborg havde powerplaymulighederne i de to første periode i aften. Og nordjyderne var skarpe. Efter 31 minutter scorede Peter Quenneville til 4-0 for gæsterne.

Det lignede på det tidspunkt en regulær ydmygelse af hjemmeholdet, der godt nok kom til et par muligheder ved Derek Damon og Kristian Jensen, men blev holdt blank af Ronan Quemener.

En vild start på tredje periode fik SønderjyskE-spillerne til på et eller anden plan at vågne op.

Godt nok blev Harrison Reeds 1-4-scoring kort inde i tredje periode fulgt op af Martin Højbjergs 1-5-scoring blot otte sekunder senere, men de lyseblå åd sig ind i begivenhederne i slutfasen.

Nathan Longpre reducerede via Aalborg-målmand Quemener med ti minutter igen, og to mål i slutfasen sendte panikken ind i Aalborg-defensiven i de sidste sekunder.

Først var det Kristian Jensen, der med tre minutter igen reducerede, og da Jeppe Jul Korsgaard blev udvist, tog Dan Ceman målmanden ud og SønderjyskE-spillede seks mod fire. Derek Damon reducerede til 4-5.

Der var pres på til sidst, og Kim Lykkeskov havde en stor mulighed for udligning. Den blev ikke udnyttet, og så fortsatte Aalborgs sensationelle start. Ni point for tre kampe er over alle(s) forventninger, mens panderynkerne trods comebacket må være halvstore i Vojens og omegn.

SønderjyskE mistede igen en back, da Tommy Wargh blev tacklet alt for hårdt tidligt i kampen og måtte udgå i groggy tilstand uden at forseelsen blev straffet.