15 millioner dollars samlet ind til Humboldt Broncos

Ishockeyverdenen står sammen. Det må være konklusionen på den flotte og hjerteskærende indsats, der er blevet gjort for at samle ind til de efterladte familiemedlemmer og genopbygningen af Humboldt Broncos efter den frygtelige busulykke 6. april. 16 spillere/personer tilknyttet Humboldt Broncos mistede livet. 

Straks gik en indsamling i gang via GoFundMe og den er nu lukket med et fantastisk resultat, skriver TSN. 

15.185.700 canadiske dollars er samlet ind til Broncos og de efterladte via mere end 142.000 bidrag, ikke blot fra Canada, men fra hele verden. 

Indsamlingen blev startet af Sylvie Kellington, en borger i Humboldt og pengene er givet videre til en fond, der kommer til at støtte spillere, ansatte, familier, frivillige og “first responders” og de politi- og brandfolk, der hjalp ved ulykken. I første omgang bliver der givet penge til at betale de efterladtes udgifter, siger Team president Kevin Garinger ifølge TSN.

Broncos-bussen kørte galt på vej til en udekamp i Saskatchewan Junior Hockey League på vej til Nipawin. Her kolliderede den med en lastbil med den store og triste tragedie til følge. 

Nu kæmper ikke blot Humboldt, men hele det canadiske ishockeysamfund med at komme videre efter en ulykke, der har påvirket hele landet, der altså nu står sammen om at give støtte tilbage.