15-årige Søgaards vilde CHL-debut

Foto: Jan Korsgaard

Det var noget af en historie, der blev skrevet godt og vel halvvejs inde i Champions Hockey League-kampen i aftes i Esbjerg.

Historierne om en småskadet Nicolaj Henriksen verserede allerede inden kampen, og med reservekeeper Mathias Seldrup også ude med en skade, havde Esbjerg-ledelsen formentlig gjort sig overvejelser om, hvorvidt man ville turde starte med den blot 15-årige Mads Søgaard.

Den lange knægt – det kan vi vel godt kalde ham, eftersom han står til at være 193 centimeter høj på eliteprospects.com og også er lang, når man står over for ham – blev dog ude som backup, og Energy satsede på, at Henriksen kunne holde til strabadserne.

Men han så ud til at have ondt, Nicolaj Henriksen, og da EV Zug i midten af kampen scorede til 6-1 og målene haglede ind bag førstekeeperen, måtte Henriksen ud.

Og så var Søgaard altså pludselig på banen til sin første seniorkamp på højeste niveau.

Enhver redning, han leverede, blev fejret euforisk af tilskuerne på bagtribunen, og faktisk fik Esbjerg med Søgaard inde styr over schweizernes angrebsrus igen. Stærkt arbejde af den unge keeper.

Han er 15 år, går i 9. klasse og er netop kommet til Esbjerg ved begyndelsen af denne sæson. Og pludselig lidt efter klokken 20 i aftes var han Champions Hockey League-målmand.

– Det var lidt af et adrenalinkick, da jeg pludselig skulle på banen. Jeg var selvfølgelig helt vildt glad, men også en smule nervøs. Men det var bare lige indtil den første redning, så var det bare en kamp som alle andre, sagde en ganske uimponeret Mads Søgaard, der stod en solid kamp.

– Jeg synes, det gik ganske fint. Drengene var gode til at hjælpe mig, og det var dejligt med så mange mennesker i hallen. Det er jeg jo ikke lige vant til. Men jo, jeg kunne godt mærke, at tempoet var noget højere, end jeg er vant til, siger Mads Søgaard.

Han fik at vide, at han skulle spillet ved fredagens morgentrænimg, og efter god lang dag stod Søgaard altså i boksen for vestjyderne. Herlig debutdag for den 15-årige aalborgenser.

– Jeg er glad for at det gik godt, men ærgrer mig selvfølgelig over, at vi tabte, sagde Søgaard, der endte med at snuppe 11 af de 13 skud, schweizerne fyrede af på ham.