14 ishockeyspillere omkommet i forfærdelig ulykke

En forfærdelig tragedie har ramt ishockeysporten og den canadiske klub Humboldt Broncos, der spiller i Saskatchewan Junior Hockey League. De seneste rapporter fortæller, at 14 personer har mistet livet og yderligere 14 personer er kvæstet efter at klubbens bus kolliderede med en lastbil på vej til en slutspilskamp i Nipawin.

Tre af de kvæstede er i “kritisk tilstand”, fortæller Royal Canadian Mounted Police i en udtalelse. 

Politiet fortæller, at der var 28 personer med bussen, inklusive chaufføren, og navnene på de omkomne er endnu ikke frigivet. 

Saskatchewan Junior Hockey League er en de såkaldte Jr. A-ligaer, der er lige under højeste niveau, og ulykken har naturligvis ramt hårdt. 

– Det er en af de værste dage i mit liv. De er mange omkomne og hele vores samfund er i chok. Vi er i sorg og vil fortsætte med at sørge, mens vi arbejder videre med at hjælpe hinanden, siger Ken Garinger, der er den øverste leder hos Humboldt Broncos. 

Også på højeste plan sørger den ishockeyglade nation. Præsident Justin Trudeau har udtrykt sin dybeste sorg og det samme har Saskatchewans-provinsens regeringschef, Scott Moe,