13-4 – uhørte cifre i Rødovre

Foto: Ian Nielsen

Rødovre Mighty Bulls – Odense Bulldogs 13-4 (5-1, 5-0, 3-3) 

TV-kamp, jubilæum og nyt navn til Rødovre Skøjte Arena, som fremover hedder Rødovre Centrum Arena, prægede kulisserne til denne returmatch mod Odense, som havde overhånden fra sidste kamp i søndags som de vandt hjemme med beskedne 2-1.

Godt et minut gik der før en fejlclearing af gæsterne i egen zone prompte blev straffet. Rasmus Astrup eksekverede på en god pasning af Nicklas Carlsen til føring for Rødovre.

Efter fire minutter parkerede hjemmeholdet gæsterne foran deres keeper og kørte rundt i zonen, skiftede spillere, og da der ikke var mere energi i hundene spillede Jannik Karvinen en helt fri og umarkeret Rasmus Astrup blank til hans anden scoring og 2-0 til tyrene.

Matthias Asperup og Steffen Klarskov fra Rødovre ville også være med og efter syv minutter øgede de stillingen med sidstnævnte som skarpretter.

Odense trak promte en timeout og skiftede Teemu Seppänen i kassen ud med Andeas Lauridsen.

Efter otte minutter kom kampens første udvisning. Det var Odenses Christoffer Kamph der røg ud for tripping og inden den var siddet af fik han selskab af holdkammerat Christian Larsen. Andreas Lauridsen kæmpede bravt for at lukke af, men kunne ikke forhindre Matthias Asperup i at score til 4-0 efter forarbejde af Jannik Karvinen.

Effektiviteten hos Rødovre var et af emnerne efter søndagens kamp. Den var blevet effektivt optimeret indtil videre denne aften.

Rasmus Astrup hookede sig til to minutters pause efter tretten minutter, og skulle Odense ind i kampen var det en gylden mulighed. Den blev også udnyttet på smukkeste vis da Ned Lukacevic reducerede med en scoring højt på Stefan Ridderwall, der var tilbage i Rødovres mål.

Mike Daugulis tog en late hit udvisning med to minutter tilbage af perioden på et tidspunkt hvor Odense ellers havde fået bedre fat.

I stedet fik hjemmeholdet sat sidste aftryk med en scoring til 5-1. Det var Nicklas Carlsen, der styrede et skud fra David Suvanto i kassen. Der manglede et sekund af perioden.

Odense kom ud til anden periode med en skarpere indstilling. Der blev taget hårdere fat i nærkampene og der blev tacklet ud og ryddet op foran kassen.

Rødovre mosede fortsat bare på med fire kæder og efter et par minutter var periodens første scoring en realitet. Det var Thomas Olsen, der fulgte op tæt under mål og udnyttede en ripost til Rødovres sjette scoring.

Efter fire minutter blev Odenses Sami Jekunen udvist for cross checking og Rødovre satte deres special team i aktion. med et halvt minut endnu af udvisning trak Odense endnu en og skulle igen spille i to mands undertal som blev klaret til en mand i undertal, før der igen blev scoret.

Det var Jannik Karvinen der havde sidste stav på en løs puck i slottet og 7-1 til hjemmeholdet.

Nikolaj Zorko pressede gæsterne til endnu en udvisning, denne gang til Marcus Nielsen. Det var halvvejs i forestillingen. Jannik Karvinen var tæt på, men scoringen kom først da gæsterne blev fuldtallige.

Det var Steffen Klarskov, der afsluttede en omstilling og 8-1. Minuttet efter blev det også

9-1. En ripost blev køligt omsat af Dennis Christjansen. Der manglede stadig otte minutter af anden periode.

Med tre et halvt minut til pause blev hjemmeholdets Dennis Christjansen sendt til afkøling for interference, uden det bragte de store tilbud med sig.

Det kom der gengæld med 34 sekunder tilbage på uret. Det var Jannik Karvinen, der øgede hjemmeholdets scoring til tocifret for første gang i meget lang tid, sidst det skete var ingen af dagens spillere født.

Ingen tvivl om Odense helst så anden periode som den sidste i kampen, men der skulle lige spilles 20 minutter mere.

Dejligt at se Stefan Ridderwall give sin kollega i Odens kassen et trøstende klap på skulderen inden theen kunne indtages. Andreas Lauridsen kan på ingen måde lastes for de ydmygende cifre efter 40 minutter.

Tredje periode med hjemmeholdet i overtal. Scoring ved Jannik Karvinen, der fra blue line sende kasse nummer 11 på tavlen med god trafik foran buret, der gjorde skuddet svært at se for keeperen.

Odense havde givet op og der gik ikke mange sekunder, før Riku Pitkänen gjorde dusinet fuldt for Rødovre.

Efter tre et halvt minut kom Odense tæt på en reducering. Det var Vojtech Komarek, der fandt en sprække mellem benene på Ridderwall, men god back checking reddede på stregen.

Marcus Nielsen fra Odense scorede gæsternes andet mål halvvejs i slutperioden, da han tæt under mål styrede pucken i kassen.

To gamle holdkammerater, Kasper Jensen og Mike Daugulis tog sig en svingom med omkring ni minutter tilbage. Begge fik badebillet.

Odense idømtes i slutningen et par udvisninger, som hjemneholdet ikke udnyttede. Gæsterne fik også muligheden og her var de mere skarpe, da Stefan Ridderwall kom galt afsted bag målet og Marcus Nielsen scorede heldigt.

Målet til Rødovre kort efter var en perle af Morten Andreasen, der tog en løs puck fra en Odense stav og satte scoringen efter et par snævre træk helt oppe i krydset.

Yannick Vedel gentog dette kunststykke kort efter til endnu en reducering for gæsterne. 13-4 og helt uhørte cifre denne aften i Rødovre, hvor tv-seerne derhjemme i hvert fald fik noget for pengene.