10-56 i skud – men Sydkorea var tæt på at slå Canada

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Sydkorea skuffede dybt, da nationens ishockeyhelte i november stillede op ved turneringen i Østrig, hvor Danmark også deltog.

Her tabte koreanerne og OL-værterne klart i alle tre kampe mod Norge, Danmark og Østrig og Sydkorea var langt fra overhovedet at få point.

I kraft af OL-deltagelsen er Sydkorea for øjeblikket med i det absolutte “finrum”, som svenskerne siger – og varmer op til OL ved Channel One Cup i Moskva.

I går mødte Sydkorea og ikke mindst målmand Matt Dalton mægtige Canadas OL-mandskab, og med mange KHL-profiler på holdet hos Canada burde Sydkorea have været chanceløse.

Men koreanerne førte 2-1 efter første periode og kæmpede med næb og klør for at holde ved. Canada fik dog vendt bøtten og var foran 3-2 i slutfasen, inden det sidste mål blev scoret i tomt bur.

Det utrolige ved kampen var, målmanden med de canadiske aner, Matt Dalton, reddede hele 53 skud for Sydkorea i kampen, mens Ben Scrivens i det canadiske kun leverede otte redninger.

I den anden kamp i turneringen vandt Tjekkiet 3-2 efter overtid mod Finland, mens Sverige og Rusland mødes i aften og indleder deres del af turneringen.