10.000 tilskuere så Litauen rykke op

Litauen er klar til VM i den næstbedste gruppe, efter at holdet på hjemmebane sikrede sig oprykning i et baltisk opgør, som blev overværet af over 10.000 tilskuere.

Hjemme i Zalgiris Arena i Kaunas var der 10.170 tilskuere på lægterne, da Litauen spillede oprykningsfinale mod Estland.

Værterne havde vundet deres første fire kampe i turneringen, hvor holdet er blevet forstærket af NHL-veteranerne Dainius Zubrus og Darius Kasparaitis, der har fundet skøjterne frem igen for at spille VM-hockey i hjemlandet. Estland stod med 10 point på tavlen mod litauernes 11, så vinderen ville snuppe billetten til Division IA.

Derfor så hovedparten af de mange publikummer noget nervøst til, da Robert Rooba bragte Estland foran efter godt og vel fire minutters spil. Det lykkedes dog værterne at udligne tre minutter senere, og i slutningen af perioden blev det 2-1 til Litauen.

Føringen blev udbygget af Povilas Verenis i slutningen af anden periode, og han fik sidst i kampen lov til at lukke til slutresultatet 4-1 i tomt mål.

Oprykningen til Division IA – den næstbedste VM-gruppe – var sikret for litauerne, der udover de tidligere NHL-spillere også havde Arturas Katulis, som nogle måske husker fra en sæson i SønderjyskE, på holdkortet.

Litauen bytter plads med Polen, som rykker ned i Division IB.