1. Divsion: Uge 44

Flere hold var i denne uge i aktion, da 1. Division igen rullede over de danske isflader. Og i flere af kampene var der vigtige point på højkant – i øvrigt med mulighed for at isolere et par hold i bunden af ligaen.

Tirsdag aften mødtes Rungsted – Gentofte i en seks-points-kamp, hvor kampen om Strandvejen i øvrigt også var på højkant. Eller i hvert fald håneretten på strækningen. Rungsted kom bedst fra start, men Gentofte svarede hurtigt igen. Inden der var spillet en halv time, havde Rungsted dog tromlet Gentofte over, og førte med 6-1. I øvrigt på et hattrick af Malthe Zeemann, der tegnede sig for hele seks point denne aften.

Gentofte fik reduceret, men forgæves. Rungsted trykkede lidt ekstra på speederen og kunne køre en sikker 8-3-sejr hjem og fik etableret et fornuftigt hul ned, men dog med en lidt større afstand til slutspillet.

Måske kan en god afslutning på 2015 skabe lidt spænding til sidst. Gentofte bør afskrives og forsøge at udvikle deres unge spillere med masser af spilletid i vigtige situationer resten af sæsonen.

Odense tog onsdag aften i mod Vojens, der inden kampen lå under slutspilsstregen og som ikke var levnet mange chancer inden sæsonen. Alligevel har Vojens gjort dette til skamme og spillet godt samt skrabet vigtige point sammen – om det er nok til slutspilshockey, er dog stadig tvivlsomt.

Odense lagde bedst fra start, men kunne kort inde i 2. periode se deres føring blive udlignet, for derefter at blive vendt til et truende nederlag. Vojens havde til aftenens kamp taget Jon Lee-Olsen med, og han havde en stor aktie i sejren med mange gode redninger. Odense fik udlignet knap et kvarter før tid og da der ikke blev scoret yderligere, gik kampen i overtid.

Heller ikke her blev der scoret og så skulle det hele afgøres i straffeslag. Her var Jon Lee-Olsen og Frederik Rasmussen kampafgørende. Derfor kunne Vojens tage sejren med over Lillebælt og dermed tage håneretten.

Længere østpå bød Gentofte og Amager hinanden op til målfest. Amager takkede for invitationen og smadrede Gentofte i 2. periode. Hele 8-1 vandt Amager perioden, hvor stort set samtlige spillere på Amager-holdkortet noterede sig for point frem i banen. Gentofte fulgte ellers fint med på måltavlen i 1. periode, trods et gigantisk Amager-pres, der kastede 24 afslutninger af sig.

Emil Gransøe forsøgte i Gentofte-æsken at tage godt fra, men 69 afslutninger og 15 mål, må siges at være en kende i overkanten og derfor virker det som en sæson, der ganske enkelt kræver meget mere fokus på udvikling end resultater i Gentofte. Amager derimod kan med 15-3-sejren, kigge mod Aalborg og øjne muligheden for en dukseplads, hvis man slår Gentofte i returkampen senere i november.

Fredag aften var der “topopgør” i Gladsaxe Skøjtehal. Og når det anføres i situationstegn, er det med tanke på at Hvidovre mangler en håndfuld kampe i forhold til holdene over sig. Gladsaxe ville dog ikke ligefrem hjælpe Hvidovre denne aften, trods et tidligt Hvidovre-mål, der længe så ud til at være kampafgørende – Mads Rex Augustsen scorede i powerplay.

Gladsaxe fik styr på Hvidovre og fik med to halvsene scoringer i kampen både udlignet og bragt sig foran, specielt godt hjulpet af mange Hvidovre-udvisninger. Trods et ihærdigt forsøg på udligningen, var gassen gået af ballonen og derfor kunne Gladsaxe cementere sig selv som et reelt tophold.

Især godt hjulpet af den nye mand, Branislav Bendik. Og så noteredes det, at Emil Bigler med to assister var den bedstproducerende i kampen. Det må være mange sæsoner siden, at Bigler har prøvet det – hvis man ikke tæller træninger med.

Esbjerg bød lørdag eftermiddag Frederikshavn på et bal, der kunne isolere Frederikshavn sammen med Gentofte i bunden af ligaen. Esbjerg skulle kun bruge ti minutter, så var den kamp afgjort. Hjemvendte Jannik Christensen noterede sig for fire point (2+2).

Frederikshavn har haft en hård opstart med mange store nederlag, og dette er nok næppe det sidste i sæsonen – alligevel må man håbe, at Frederikshavn fremadrettet får tilknyttet spillere fra deres Metal Liga-trup, så der også er plads til udvikling for flere af holdets talentfulde spillere.

I kampen mod Esbjerg havde man masser af powerplay-muligheder, men skarpheden mangler og uden den, er et 9-3-nederlag uundgåeligt. Og det kan Esbjerg altså takke sig selv for. Et skarpt undertalsspil og en effektiv scoringsprocent på knap 50% var nøglen til en storsejr mod bundholdet.

Aalborg skulle lørdag eftermiddag holde Odense på afstand og dermed cementere deres førerposition i 1. Division. Odense gav dog god modstand og har i denne sæson været gode mod både top- og bundholdene. Derfor spiller man med i toppen.

Aalborg har dog været skarpere og kunne denne eftermiddag også trække sig sejrsrigt ud af kampen – selvom det holdte hårdt og først blev afgjort i overtidens første minut. Morten Andreasen noterede sig for fire point i Odense-trøjen.

Mens både Alexander Collberg og Sebastian Brinkman noterede sig for tre point – begge var stærkt medvirkende til sejren. Aalborg beholdte derfor deres førerposition og må afvente pointtab til Amager, hvis de vil beholde denne. Og så kræver det selvfølgelig at de fortsætter stimen med sejre.

Ugens sidste kamp var en sand seks-points-kamp mellem Århus og Vojens. Vojens havde tidligere på ugen fået to vigtige point mod Odense, mens Århus havde siddet over. Og derfor var hjemmeholdet, Århus, stærkt opsatte på at vise hårdt fysisk spil. Vojens lod sig dog ikke kue og gik med på legen.

Begge hold endte ganske meget i udvisningsboksen. Vojens viste sig stærkest i powerplay og kunne score to mål i overtal, mens det slet ikke lykkedes Århus at score. Derfor var det Vojens der blev samlede vindere og kunne avancere i tabellen. Nu venter der en mindre pause for holdene, inden de igen skal i aktion.

I den kommende uge er der kun tre kampe på programmet, men det bliver nogle interessante kampe, hvor der er mere end æren og håneretten på spil. Vigtige point og avancement i turneringen venter. Og kampen om slutspilspladserne begynder så småt at spidse til, da mange hold er begyndt at vise endnu mere stabilitet.