1. Divsion: Herning med tenniscifre mod Århus

I onsdagens kampe i 1. division var der tre interessante opgør på plakaten. Herning havde mulighed for at overtage duksepladsen foran Aalborg, hvis nordjyderne tabte til Odense ude – Og Herning selvfølgelig vandt hjemme.

Og præcis denne algoritme blev løst. Herning bød hjemme Århus op til kamp, hvor kravet til hjemmeholdet var en sejr. Herning bragte sig som forventeligt også hurtigt foran, men lige så hurtigt havde gæsterne udlignet den føring. Publikum og hjemmeholdet skulle halvvejs hen i kampen, inden de igen var på sejrskurs.

Herfra så hjemmeholdet sig dog ikke tilbage og bragede igennem med fem ubesvarede mål i den sidste halvdel af kampen. Dermed vandt Herning 6-1 og kunne indtage førstepladsen. Der var fire point til en stærkt kørende Sebastian Ruders, der har gang i en god sæson, hvor han også har noteret debut for Blue Fox.

Odense bød det nuværende førerhold, Aalborg, op til kamp. Og det var to stærke mandskaber der denne onsdag aften mødtes i Bryggeriet Vestfyen Arena. Odense med flere eliteaktuelle spillere, var en for stor mundfuld for de aspirerende elitereserver i Aalborg.

Jonas René Hansen var en stærk faktor med hele tre assister i 4-1-sejren, hvor der undervejs også var plads til at nyde Frederik Sørensens to mål, som var stærkt medvirkende til sejren.

I det sjællandske var der behov for en sejr til Gentofte mod Herlev, hvis hjemmeholdet ville holde spændingen ved lige i sæsonens resterende syv kampe – og undgå sorteper-pladsen som sidst i 1. division. Og med et ganske stærkt hold lykkedes det faktisk Gentofte at vinde 4-3 mod et forstærket Herlev-mandskab, der havde besøg af et par stærke navne fra Eagles-mandskabet.

Der er lagt op til en spændende afslutning i årets 1. divisionsturnering. Og mon ikke, at der skal kæmpes ekstra hårdt for en slutspilsplads i de resterende kampe – flere hold bejler i hvert fald til pladserne i top 8.