1. Division: Uge 45

I den forgangne uge var der øretæver i luften, i hvert fald på måltavlerne rundt om i de skøjtehaller hvor der blev spillet ishockey.

I Esbjerg tog hjemmeholdet onsdag mod Herning, der havde mulighed for at gå op over netop Esbjerg i tabellen. Kampen startede med en hurtig overtalsmulighed til Esbjerg, der dog knap var kommet på isen og derfor ikke fik udnyttet muligheden. Kort tid efter fik Esbjerg dog yderligere en mulighed i overtal og denne gang svigtede kombinationerne ikke, og så var hjemmeholdet foran.

I øvrigt med assist fra tilbagevendte Jannick Christensen, der har fem point for to kampe. Det virker som en spændende signing, Esbjerg Energy har gjort sig. Desværre for hjemmeholdet, fik Herning bedre fat og så var der udlignet kort før udløbet af første periode.

I anden periode var der ligeligt fordelt chancer, alligevel var det Herning der kunne bringe sig foran. I tredje periode fik Esbjerg en god mulighed for at udligne, da de fik et to-mands-overtal, men det løb ud i sandet og så viste Herning, hvordan man spiller effektivt overtalsspil. På tre muligheder scorede Herning tre mål og så kunne de tage hjem på Heden med en 5-1-sejr, der også rykkede dem op i tabellen trods et par kampe færre end holdene over dem.

Længere mod øst tog Rødovre fredag aften hjemme mod Gladsaxe, der op til kampen havde valgt at bytte rundt på målmandsduoen. Kim Petersen så kampen hængende over boksdøren, mens Daniel Eberhardt fik en tjans som skydeskive mod et veloplagt Rødovre-mandskab, der vandt, uden dog at gøre det så overlegent som måltavlen viste.

Anders Schultz med masser af Liga-erfaring, blev denne fredag aftens helt store oplevelse med hele fire point. Rødovre førte 3-2 da der manglede ti minutter. Herfra gik der kollektivt kollaps i Gladsaxe-holdet og Daniel Eberhardt, der inden da, havde taget fint med hænder på Rødovres mange forsøg, måtte se sig passeret hele fire gange i de sidste ti minutter. Rødovre kunne med sejren rykke op på førerpladsen i 1. Division – for en stund.

For netop “for en stund”, var op til Amager at afgøre. Der var dømt returopgør mellem Amager og Gentofte, hvor Amager blæste Gentofte ud med hele 15-3 ti dage tidligere. Gentofte kom ud til kampen på hælene og var hurtigt bagud med to. Herefter fik Gentofte dog reduceret, inden Amager-toget buldrede videre.

Amager spillede flot og bankede det ene skud mod Gentofte-målet efter det andet. Og det resulterede i en gedigen Amager-sejr, hvor Razmus Rodijs noterede sig for et hattrick. Det betyder efter denne uges kamp, at Amager ligger sig på førerpladsen og dermed beholder favoritværdigheden som mulige vindere af turneringen.

I den kommende uge er der flere spændende opgør – specielt topkampen mellem Amager og Hvidovre, der byder hinanden op til dans fredag. Mød op i hallerne og støt de lokale ishockeyspillere.