1. Division: Uge 42

Efter en hæsblæsende travlhed for mange hold i forrige uge, var der i denne uge lidt mere ro på 1. Divisionsprogrammet. Det var således kun Odense, der var udfordret af hele tre kampe i denne uge.

I midtugen drog både Odense og Aalborg på udeture, der kunne konsolidere sig som reelle point til en mulig topstrid. Aalborg tog til Vojens, der stillede med et ganske kompetent hold. Flere Liga-aktuelle ungdomsspillere fik yderst vigtige afgørende isminutter i skøjterne.

Og der var mange gode og intense dueller i kampen. Aalborg bragte sig i front i 1. periode og herefter var der stillingskrig i de efterfølgende knap to periode. Aalborg viste dog klassen og kunne sikkert skøjte en 4-0-sejr med hjem til Aalborg. Der er ingen tvivl om, at Aalborg mener det alvorligt i år, og de er en seriøs bejler til en medalje.

Lidt højere mod nord, tog Århus i mod et Odense-hold, hvor medieomsuste Morten Andreasen for alvor har været samtaleemne rundt om i det ganske land. Om det var spillelysten eller opmærksomheden, der gjorde ham til en oplevelse denne råkolde aften i Århus Skøjtehal, skal være usagt.

Faktum er dog, at Morten Andreasen med et mål og to assister var han stærkt medvirkende til en stærk og vigtigt 3-1-sejr. En sejr, der senere skulle vise sig at være startskuddet til en stærk Morten Andreasen-uge spillemæssigt.

Torsdag aften var der topopgør i 1. Divsion, da Amager bød Herlev op til dans. I en ganske uskøn 1. periode lykkedes det Herlev at bringe sig foran med en. Herfra gik det dog ganske anderledes og noget over forventning for et tydeligt stærkt Amager-mandskab, 1. periode taget i betragtning. Man vendte 0-1 til 6-1 på godt 20 minutters effektiv ishockey, inden det lykkedes Herlev at reducere til 2-6.

Amagers sidste scoring var mest af kosmetisk betydning, men man må ikke underkende vigtigheden af storsejre og det ligner absolut, at Amager lever op til sæsonforventningerne.

Lørdag aften skulle Frederikshavn forsøge at revanchere den ringe opstart på sæsonen. Sølle tre point i de første 11 kampe, var facit for et noget ungt og uprøvet Frederikshavner-hold, der som forventet er blevet isoleret i bunden af ligaen. Mod Esbjerg skulle man prøve at skabe et godt resultat.

Derfor havde man op til kampen forstærket sig mere flere Liga-aktuelle navne, herunder Christian Chapman, Frederik Bjerrum og Emil Birk Christensen. Et par ganske fornuftige forstærkninger mod et stærkt Esbjerg-hold der noget overraskende havde forrige sæsons MetalLiga-kaptajn, Sune Hjulmand, med i truppen.

Frederikshavn lagde stærkt fra land, godt akkompagneret af Frederik Bjerrum, der tilføjede tre point til kontoen. På godt en halv time førte Frederikshavn 5-0 og så var kampen afgjort, ville de fleste mene – det lykkedes dog Esbjerg at bringe spændingen tilbage i kampen med tre reduceringer på knap en periode. Frederikshavn holdte dog fast og endte med tre vigtige point, der trods alt giver dem et spinkelt håb om et slutspil.

Gladsaxe bød lørdag Odense op til kamp, hvor der var lagt i ovnen til en spændende kamp der kunne give mulighed for at begge mandskaber kunne konsolidere sig som tophold. Gladsaxe havde Daniel Eberhardt på mål, mens Cameron Spiro for alvor viste, hvad han er gjort af. Han krydrede sin indsats med to mål og en assist – assisten faldt i øvrigt på det udlignende 2-2-mål 16 sekunder før tid. I overtiden blev der ikke scoret og så måtte kampen i straffeslag. Her var Eberhardt og Cameron Spiro af afgørende betydning for Gladsaxe, der vandt 3-2.

Rundens sidste kamp var igen en Odense-kamp, der denne gang skulle møde et Rungsted-hold, der er kommet forventeligt ud af starthullerne til denne sæson – de har været et jævnt hold, der har været til at tale med for alle hold. Og så har de fået et par gedigne lussinger i løbet af sæsonen.

Det gjorde de også denne søndag aften, hvor Morten Andreasen igen var på spil. Han krydrede ugen af med to mål og kunne samtidigt fejre, at holdet er kravlet op på ganske overraskende fjerdeplads.

Således rundede 1. Divsionsprogrammet uge 42 af. I uge 43 er der igen ishockey på plakaten, og Faceoff-Online.dk vil da gerne benytte muligheden til at opfordre alle til at besøge en skøjtehal i nærheden af dig – ishockey skal ses live.