1. Division: Uge 41

I ugens 1. Divison var der masser af interessante kampe. Et program der også bød på de vanlige dobbeltkampe for flere hold på tværs af landet.

I ugens første kamp, mandag, blev Rungsted kørt ud gennem endebanden på røv og albuer. En velsmurt Amager-maskine kørte på samtlige tangenter, hvor der var hele ni forskellige målscorere. Rungsted kunne notere sig, at Kristian Hebsgaard endnu engang viste spillelyst, der blev krydret med to assister – det samme gjaldt i øvrigt Valdemar Kisum. Der var ikke meget andet at glæde sig over.

Tirsdag var der både lagt op til kampe mellem Frederikshavn og Herning, og Vojens og Århus. Frederikshavn kunne endnu engang notere sig for et nederlag, mens Herning kunne nyde sejrens sødme. Efterhånden ligner Frederikshavn et hold, der er hægtet af i toppen. Til gengæld skal det blive spændende at følge Herning, der endnu mangler at se Nikolaj Pagh være lige så dominerende i sidste sæson – det er endnu kun lykkedes at få syv point i otte kampe.

I Vojens var Martin Eskildsen sat på en lille ”disciplinærrejse” fristes man til at sige. For tre Metal-runder siden, var han i SønderjyskEs startopstilling. Nu var han omkring 1. Division. Han kvitterede med to assister i 4-3-sejren over IK Aarhus. En kamp, der i øvrigt bød på et ganske voldsomt spil der førte til flere slagsmål i tredje periode.

Lørdag var der hele seks kampe på programmet, hvor flere hold kunne spille sig tættere eller længere fra toppen af 1. Division. Rungsted startede lørdagen med at rejse sig efter mandagens afklapsning mod Amager.

De slog et ganske udmærket Vojens-mandskab med 4-1, hvor Malthe Zeemann, der går under kælenavnet ’Slagskuds-Malthe’, scorede en og noterede sig for yderligere to assister.

Hos Herning satser man stærkt på at genvinde tidligere tiders 1. Divisions-dominans. Det gik lørdag ud over et andet hold, som har rejst sig op til denne sæson, Gladsaxe. Herning dominerede et Gladsaxe-hold, som har fået tilføjet Joshua Rye og Jonas Breki til truppen. Det blev til en 3-0-sejr til uldjyderne.

I Gentofte mødte hjemmeholdet Aalborg. Aalborg der stadig kæmper for at bibeholde duksepladsen i 1. Division. Aalborg forspildte ikke chancen og slog et ganske fornuftigt Gentofte-mandskab, der dog blev straffet på disciplinen. To powerplay-mål indledte startskuddet til sejren.

På Vestegnen tog Rødovre i mod Esbjerg, der havde forstærket truppen til weekendens kampe med et par Metal-Liga-aktuelle spillere, der fredag havde slået Odense Bulldogs. Blandt andet målscorer, Jeppe Holmberg. Rødovre stillede også med flere Liga-aktuelle spillere, der viste sig frem med point. Heriblandt Nikolaj Krag og Emil Oliver Christensen. Rødovre vandt overbevisende 6-2. Bl.a. på to mål fra kaptajn Mikkel Ry Nielsen.

I Østjylland havde Århus besøg af Herlev. To hold, som må forventes at havne i den nedre del af 1. Division. Og det var absolut heller ikke den kønneste hockey der blev spillet. Derimod overskyggede udvisningerne hos begge mandskaber skønheden ved spillet. Af flere omgange var der mere tale om en boksekamp end en ishockeykamp. Århus var dog mest snu på isen og kunne løbe en 3-2-sejr hjem. Uden tvivl point der kan vise sig brugbare senere på sæsonen.

Lørdagens sidste kamp blev spillet på Vestegnen, hvor Hvidovre tog imod Frederikshavn. Hvidovre har op til sæsonen forstærket sig med flere stærke navne, og de er kommet godt fra land. De viste lørdag aften igen styrken stærkt anført af Axel Hellqvist og Daniel Høhl. Hvidovre vandt 7-2.

Søndagens program var af interessant karakter, da flere af lørdagens resultater havde givet mulighed for, at visse hold havde fået vasket tavlen ren og havde fornyet tro på tingene.

I Århus fik man besøg af Gladsaxe. Det blev en tæt affære, hvor begge målmænd viste deres værd og brugte skinner, handsker og en anelse held til at holde antallet af mål nede. Den ordinære spilletid endte med 1-1, hvorefter Mikael Florentz i overtiden kunne afgøre kampen til Gladsaxes fordel efter godt halvandet minuts spil.

Rungsted skulle forsøge at holde fast i deres spil fra lørdagens sejr mod et stærkt Esbjerg-mandskab, der lørdag havde tabt til Rødovre. Det ville Henrik Mærsk Clausen dog gerne forpurre. Han krydrede sin indsats med et hattrick og to assister. Så var den ged barberet, og Esbjerg kunne rejse hjem en 7-2-sejr, hvor frustrationen hos Morten Lee kunne spores i det slagsmål han havde med Anders Lauridsen.

Gentofte skulle i en direkte duel mod Frederikshavn om at hægte dem af i kapløbet om en slutspilsplads. Gentofte havde forstærket sig mellem stængerne op til kampen. Frederik Hansen tog godt fra og kunne krydre indsatsen med en assist, der førte til det afgørende 4-2-mål.

I Rødovre blev Vojens mødt af et skøjtestærkt hjemmehold, der trampede videre på lørdagens imponerende sejr mod Esbjerg. Vojens havde svært ved at gøre sig rigtigt farlige mod Rødovre, der let kunne skøjte en 5-2-sejr hjem, uden den sædvanlige kaptajn Mikkel Ry på holdet.

Hvidovre mødte topholdet Aalborg og skulle forsøge at fravriste dem et forspring. Hvidovre der i øvrigt er fire kampe efter førerholdet Herning, havde benyttet lejligheden til at finde kampgejsten frem efter gårsdagens overlegne sejr. Hele seks forskellige spillere noterede sig for scoringer og kunne dermed nyde 6-2-sejren som en flot afrunding på en stærk weekend.

I rundens sidste kamp fik Herning besøg af Herlev, der skulle forsøge at få oprejsning efter lørdagens tunge nederlag til Århus. Herning åbnede bedst og kunne længe nyde en etmålsføring. Knap et kvarter før tid fik Herlev udlignet og så måtte kampen i overtid. Her forblev det målløst og i straffeslag kunne Simon Klingenberg give Herlev et stærkt ekstrapoint med til Sjælland.

Således sluttede en hæsblæsende ishockeyuge, hvor Herning fik taget et stort skridt i bestræbelserne på at dominere 1. Division. Samtidigt spillede Amager tre kampe og hentede ni point, der var med til at sikre dem en topplacering. Det skal blive spændende at følgende den kommende uges kampe, hvor der med garanti er lagt op til spændende kampe.