1. division: Rundt om lørdagens kampe

Vi skal på en tour de force gennem de fem kampe, der blev spillet i landets næstbedste række, 1. division, i løbet af lørdagen.

Skuffelse på Amagers Facebook-side over et beskedent tilskuertal på 87 i Hangaren, men til gengæld stor glæde over en sejr på 4-2 i topkampen mod Herning. Amager Eliteishockey skriver blandt andet følgende om kampen:

– Amager sad i den grad på 1. periode. Herning havde store problemer med at komme ud af egen zone og det er usædvanligt for et Herning hold, som normalt ”skøjter” sig ud af problemerne. Enehag’s nye spillesystem lukkede i den grad ned for ”rævene fra heden”, der var ingen huller de kunne smutte ud af.

– Set over tre perioder var det Amagers tre spilstyrende backer, #4 Anders Fisker, #2 Sebastian Laursen og #44 Martin Oldendow-Larsen, som fyrede ”kanonerne” af mod en ellers dygtig Herning-målmand.

En meget målrig periode i Granly Hockey Arena til at indlede endnu kamp mellem to af de hold, der ligner mulige deltagere i slutspillet. Hvidovre Fighters førte 3-2 over Esbjerg efter 20 minutter, men vestjyderne holdt tæt i de to næste perioder og scorede selv de nødvendige to kasser.

Oskar Boel (3-3) og Lasse Lund (4-3) fremstod som Esbjergs matchvindere foran 67 tilskuere på Gl. Vardevej i Esbjerg.

Vojens IK – Sønderjyske-reserverne – slider og slæber også for at forblive inde i slutspilsbilledet og noterede i dag en ganske overraskende solid gevinst. Det blev nemlig til 8-3 over Herlevs ligareserver hjemme i SE Arena.

Det var efter en meget skarp anden periode af en de unge spillere med SønderjyskE-kontrakt. Frederik Rasmussen scorede tre gange i de midterste 20 minutter, som VIK’erne vandt 5-1 og dermed definitivt afgjorde kampen. Herlev kom ellers til Vojens med en ganske habil holdstilling og noget, der ligner 1. divisions stærkeste målmandspar.

Jacob Müller Hansen, U18-landsholdsmålmand, stod i buret og havde rutinerede Martin Jørgensen som reserve. Men det var altså ikke nok for Herlev i det sønderjyske.

Frederikshavn og Gentofte mødtes i et opgør mellem to af de hold, der synes at have forpasset muligheden for at komme med i slutspillet. I hvert fald skal der i givet fald ske mirakler. Frederikshavn vandt 6-3 og man noterede sig, at en gammel kæmpe, Thomas Reinert, leverede en flot kamp med tre point. Det samme gjorde i øvrigt en af de yngre på FIK-holdet, Marcus Pedersen.

Man kunne i øvrigt notere sig, at begge hold kun stillede med 13 markspillere.

Antallet af spillere er ikke noget problem for Gladsaxe, der på det paramater rider på den grønne gren med hele fire kæder i sving. 75 tilskuere overværede i dag Gladsaxe Ishockey vinde med 6-2 over gæsterne fra IK Aarhus.

Cameron Spiro, tre mål og Michael Sauffaus, tre assister, udgør en virkelig farlig top for Gladsaxe i indeværende sæson, og med den besætning og bredde bliver Gladsaxe virkelig farlige i slutspillet i år.

IK Aarhus stillede til den kamp med hele seks lettiske spillere – nogle udlånt fra Silkeborg – og en enkelt canadier.

 1. Amager 18/39
 2. Rødovre 17/38
 3. Herning 15/36
 4. Aalborg 18/35
 5. Gladsaxe 19/35
 6. Esbjerg 19/30
 7. Odense 19/30
 8. Hvidovre 14/27
 9. Herlev 18/25
 10. Vojens 19/24
 11. Aarhus 16/19
 12. Frederikshavn 21/16
 13. Rungsted 18/12
 14. Gentofte 17/6