1. Division: Nytårsupdate

Foto: Jan Korsgaard

I nat da det slog midnat, gik vi fra 2015 til 2016, hvilket naturligvis giver anledning til en midtvejsevaluering af 1. division. Vi er i disse øjeblikke i en selvprofilerende ”eksperttid” og dette er vel for så vidt ikke meget anderledes.

Da sæsonen startede var forudsigelserne mange og en del havde store forventninger til specielt Gladsaxe. Forventninger er naturligvis faldet en anelse, eftersom et af deres amerikanske stjernefrø er smuttet tilbage til USA efter endt studietid. Mange forsøgte med en aftale, men grundet ligegyldigheden af studiet, blev dette afvist og derfor vender Julian Fialkow ikke tilbage.

Odense har i denne sæson haft et ganske solidt bekendtskab i Morten Andreasen, som tidligere på sommeren blev bedt om, at finde en anden klub eller spille 1. Division. Morten Andreasen afslog og ønskede at leve op til sine kontraktlige forpligtelser – lige som Bulldogs har gjort. Men i juledagene kom det frem, at Morten Andreasen og Bulldogs i forlig gik hver til sit.

Derfor kan der nu spekuleres i, hvad der rent faktisk gik forud for alt dette. Og så skal der naturligvis også spekuleres i, hvor stærkt Odense kommer ud af grundspillet uden deres stærkeste centerkort. Mon ikke, at Morten Andreasen i Rødovre eller Herlev, hvor han vil kunne bidrage med erfaring og lederskab.

Esbjerg havde kortvarigt besøg af Jannick Christensen, da han vendte tilbage til Danmark. Og her gjorde han en så fin figur, at man hos Energy valgte at hente den unge mand ind på holdet. Det betyder at Esbjerg får en svær vej til slutspillet.

I Gentofte har man hevet en række skarpe navne ind, der uden tvivl vil kunne styrke holdet. Jonas Veiby og Nicholas Phillips har fået gang i ishockeyen igen, og det må uden tvivl betyde, at man vil se et hold komme fra baghjul. Tilføj hertil at backlinjen er styrket og at målmandsposten dermed vil opleve større stabilitet.

Og så kan det tilføjes, at alle hold der var spåede til at gå i slutspillet pt. Ligger i top 8. Om end visse pladser er byttet rundt. Men hvis forudsigelserne holder, giver det uden tvivl et par spændende kampe i både kvart-, semi- og finaler. Og så vil det naturligvis være spændende at se, hvordan de enkelte eliteserie-hold opruster frem mod slutspillet. Det kan jo skubbe spillere ned til 1. division, som dermed vil skabe yderligere spænding og intensitet i kampene.

I ønskes et godt og lykkebringende nytår.