1. division: Lørdagskampe i noter

Foto: Jan Korsgaard

Amager Eliteishockey var bagud 0-2 mod Odense, men så tog noget ved amagerkanerne, der fortsætter deres solide færd i landets næstbedste række. Tilskueren i Hangaren kunne juble over hele syv scoringer på 40 minutter – og Morten Andreasens to kasser forblev de eneste for fynboerne.

Amager Eliteishockeys hjemmeside:

– Amager viste i 40 minutter, at holdet kan spille rigtig god og effektiv hockey i træner Peter Enehag’s fysisk krævende spillesystem. Men hvis ikke alle er klar, så ”kører toget ikke”, men det gjorde det i eftermiddag.

– Mikkel Riis, som var valgt som målmand for dagen, stod efter en lidt usikker start en rigtig god kamp og han viste rigtigt flot målmandsspil, specielt i 2. periode, hvor det virkeligt gjaldt. Med en god målmand, ja så vinder man en topkamp mod et godt hold fra Odense.

Gladsaxe spiller jævnligt underholdende kampe, og lørdagens match i Esbjerg var ingen undtagelse. Denne gang var det vestjyderne, der vandt. Det blev 8-5 til hjemmeholdet i Granly Hockey Arena. Søren Nielsen scorede tre gange for hjemmeholdet, og er vel ret beset alt for god til at spille 1. division.

Gladsaxe manglede Jonas Breki, Branislav Bendik, Andres Wissing, Brian Fasting, Casper Jensen og Danni Hjort ifølge klubbens fanklub, som trofast rapporterer. Til gengæld var Ivan Puncochar med på holdet. Han er skiftet fra Herlev.

Trods tre point af Alex Hellqvist tabte Hvidovre Ishockey Fighters 3-4 i Aalborg, der havde Jean-Phillipe Villeneuve med to point.

– Hvidovre led et knebent nederlag i Aalborg på 4-3, efter en ikke godkendt præstation. Om det var de berømte busben eller om det bare var en kollektiv off day skal være usagt, skriver klubben på sin Facebook-side.

Kristian Kragh og Simon Wiuff sørgede for, at Herning blankede Herlev med 2-0 i opgøret i DFDS Seaways Arena.

Christian Chapman scorede for nylig et vigtigt mål i Metal Ligaen for White Hawks, og i går var Chapman så på spil i 1. division, da han scorede to gange i Frederikshavns 4-3-sejr over Rungsted. Fem af kampens syv mål blev scoret i powerplay.