1. Division: Det store overblik (3/4)

Denne lille portefølje af overblikket i 1. Division bringes som et startskud på en ny og spændende dækning af 1. Division for sæsonen 2015/2016. I den tredje del af artikelserien, bringes et overblik af Odense, Vojens og Esbjerg.

Odense har op til denne sæson mistet flere profiler fra sidste sæsons hold. Nogle er fløjet videre i systemet og andre har valgt at prøve lykken af i andre klubber. F.eks. har Lukas Lundvald Nielsen og Mikkel Ankjær Nielsen valgt et skifte til Herlev Eagles – i øvrigt et skifte der forener Lukas og storebror Daniel.

Holdet har til gengæld fået en noget overdimensioneret tilgang i form af Morten Andreasen, der er blevet valgt fra i Bulldogs-truppen. Desuden er der kommet tilgang af flere unge spillere. En spændende trup der rummer adskillige gode individualister krydret med et stærkt kollektiv anført af kaptajn Mathias Holmelund.

Omend truppen de seneste to sæsoner har vundet bronze, må det siges at være en noget nær umulig opgave denne sæson. Ingen tvivl om, at holdet kan nå langt, hvis eliteaspiranterne får lov at deltage. Men det vil stadig være en svær opgave. Og hvad sker der med Morten Andreasen? Det er vel nok på lånt tid, at han deltager. Alt i alt kan det blive både og.

Forventet slutplacering: 7. Plads.

 

I Sønderjylland finder vi Vojens, hvor der op til denne sæson er blevet skiftet lidt ud i truppen. Flere unge banker stadig på eliteholdet, men krydrer det stærke konkurrencementalitet med 1.divisionskamptræning. Det betyder også, at det er sultne spillere som er med, når de sendes ned omend visse spillere af og til fremstår en anelse trætte. Ingen tvivl om, at man mærker det tærrer på kræfterne, at skulle arbejde hårdt til hver træning. Samtidigt må man konstatere, at ungdomsspillerne der banker på i det sønderjyske, ikke har samme kvalitet som for få år siden. Unge Daniel Nielsen har f.eks. forladt klubben, for at spille eliteserie i Herning. Og så er målmandsposten meget sårbar.

Om det lykkedes Vojens at komme i slutspillet beror naturligvis på tilgangen af SE-spillere. Hvis 4. Kæden er med hver gang, vil slutplaceringen naturligvis kunne rykke sig, men selv med tilgangen af fem spillere, er det en ganske ung og uprøvet trup, der skal bide skeer med 1. Division.

Forventet slutplacering: 14. Plads.

 

I det vestjyske finder vi Esbjerg, der i denne formentligt vil kæmpe hårdere end vanligt for en slutspilsplads. En plads der med den nuværende trup nok bliver svær at opnå. Flere af de spillere, der for få år tilbage var lysende talenter og kunne afgøre kampe, er blevet ældre og skal nu have hår på brystet i eliteserien i højere grad, hvilket formentligt ikke levner mange chancer for et ligeså slagkraftigt hold som tidligere.

Derfor må man sætte sin lid til de spillere der er fast med, hvor cheftræner Jesper Brinch skal forøge at indpiske en kollektiv vindermentalitet. Et ganske velfungerende koncept for den efterhånden erfarne cheftræner. Der er ingen tvivl om, at holdet vil få det mere end svært med den forventede trup, som efter alt at dømme ender uden for slutspillet i denne sæson.

Forventet slutplacering: 8. Plads.