1. division: Det store overblik (1/4)

Denne lille portefølje af overblikket i 1. Division bringes som et startskud på en ny og spændende dækning af 1. Division for sæsonen 2015/2016. I den første del af artikelserien, bringes et overblik af Amager, Hvidovre, Herlev og Rødovre.

Vi lægger ud på Amager, hvor flere ind- og udskiftninger på holdet har fundet sted, siden den flotte sølvmedalje blev bragt hjem sidste sæson. Holdet har sendt fem spillere videre, mens to spillere holder pause på ubestemt tid. Morten Lee-Olsen (Rungsted), Jonas Breki Magnusson (Gladsaxe), Adrian Ekström (Tyringe SS), Axel Hellqvist (Hvidovre) og Markus Gustavsson (Hvidovre) valgt at skifte fra Amager.

Både Hellqvist og Ekström rundede 42 point i grundspillet og toppede med hhv. 11 og 17 point for 11 kampe i slutspillet. Desuden har Silas Kyhn og Casper Brokside valgt at tage en pause fra ishockeyen.

Ind er kommet flere prominente navne fra den forgangne sæson i Metal Ligaen. Sebastian Laursen, Anders Fisker og Stefan Stokholm fik alle minutter i den bedste række, mens Rodijs Razmus, Kenneth Knudsen og Steffen Schultz trak godt med istid i 1. Division.

Det bliver spændende at se, hvordan backlinjen og i særdelshed holdet klarer sig for den kommende sæson. Der er ingen tvivl om, at Amager Skøjtehal er et svært sted at spille.

Hvis man krydrer årets nye spillere, sidste sæsons spillere og en ambition om top 4, så har man en cocktail der kræver disciplin, arbejdsiver og effektivitet.

Specielt disciplinen er noget Amager gennem flere sæsoner har kæmpet med, men kaptajn Oldendow har fået skabt et slagkraftigt hold som virker mere organiseret og ishockeyintelligente end tidligere.

Hvis man får gang i målmanden, topspillerne producerer over hele sæsonen og backerne får fundet interne aftaler som holdes, er der ingen tvivl om, at holdet kan gå langt i den kommende sæson.

Forventet slutplacering: 2. Plads.

Der er i tillæg til Amagers indskiftninger op til denne sæson også sket en del på Hvidovres hold. En snes spillere er sendt videre af den ene eller den anden grund, men sikkert er det, at udskiftningerne ikke sker grundet nedjusteringer af ambitionerne.

Tværtimod har holdet en ambition om at toppe ligaen i år, og hvis alt går efter bogen er det absolut ikke utænkeligt, at det sker. Holdet har opjusteret truppen med skarpe spillere som Christian Vaagensø og Rasmus Damgaard, der begge spillede mange minutter for deres respektive klubber i Metal Ligaen forrige sæson.

Samtidigt har man styrket sig offensivt, hvor Axel Hellqvist, Markus Gustavsson og Andreas Silfverberg skal kreere spil fremadrettet. Axel Hellqvist viste sig som en fornuftig offensiv styrke sidste sæson, hvor han i Amager præsterede 54 point i 44 kampe.

Hvidovre har sagt farvel til et par af deres talenter, både giganten Daniel Nielsen og målmaskinen Jonas Sander har valgt at prøve sig af på højere niveau.

Dertil skal lægges at Benjamin Mauritzen, Victor Reese, Daniel Luplau, Mads Marker, Chrisoffer Cramwikt, Daniel Engelsmann og Steffen Schultz har valgt nye klubber. Både af nød og af ambitioner.

Der er ingen tvivl om, at Hvidovre med tilgangene for denne sæson, har fået samlet et slagkraftigt hold, der ikke levner de spillere der skifter, mange muligheder for istid.

Hvis spillere som Daniel Høhl, Rasmus Hansen, Axel Hellqvist m.fl. spiller op til deres bedste, er der ingen tvivl om, at de kan nå langt i årets turnering.

Forventet slutplacering: 1. Plads.

Herlev har op til denne sæson styrket truppen med et par interessante navne, som både er kommet i overskud hos andre klubber, men som også ønsker at kæmpe sig til istid i Metal Ligaen.

Spillere som Benjamin Mauritzen, Jonas Sander, Victor Reese og Daniel Luplau håber alle, at de kan komme i betragtning til Metal Liga-truppen. Her må Benjamin Mauritzen og Jonas Sander antages for stærkeste kort.

Desuden noteres det, at Anders Lyø og Sebastian Alsing prøver lykken af i en klub, hvor spilletiden formentligt bliver nemmere af, ikke at være pressede lige så meget som de tidligere har været vant til.

Om de er stabile nok i deres præstationer, vil afhænge enormt meget af deres fremmøde – begge spillere er både dygtige og målfarlige.

På målmandsposten har holdet fået tilgang af David Skou-Henriksen der tidligere spillede i Rødovre. En ganske habil målmand, som uden at være prangende, kan begå i 1. Division.

Desuden har klubben kontakt med Martin Jørgensen, som må siges at være blandt de tre stærkeste keepere, hvis han vælger at tilslutte sig holdet. Dette vil være en kæmpe styrkelse af holdet.

Forventet slutplacering: 11. Plads.

Sidste års guldvindere fra Rødovre har op til denne sæson sagt farvel til en håndfuld spillere, uden dog at styrke holdet med udefrakommende spillere. Kenneth Knudsen har sagt farvel til Rødovre og goddag til Amager.

Tobias Ruelykke, Nikolaj Krag, Mads Carlsen og Emil Oliver Christensen har alle fået plads på Metal Liga-holdet.

Det kommer hverken som en overraskelse eller noget ekstraordinært. Alle fire spillere bankede sidste år på, og bliver fra denne sæson fast inventar, men vil formentligt stadig være at finde i 1. Division.

Op til denne sæson har kaptajn, Mikkel Ry Nielsen, følgende kommentar.

”Jeg forventer, at vi kan tage en slutspilsplads. Vi har en god trup hvor formen og det gode skøjteløb er vores styrke. Det kan vi vinde kampe på. Om det er nok til en gentagelse af sidste sæson, er for tidligt at spå om.”

Der er ingen tvivl om, at hvis holdet skal løfte trofæet ved afslutningen april, kræver det at flere af de unge spillere som er indtrådt fra U17, udvikler deres spilforståelse og deres timing. Det vil naturligvis både kræve kamptræning og intensitet på træningerne, en disciplin cheftræner, Brian Madsen, har udviklet som sit varemærke.

Forventet slutplacering: 4. Plads.